Plaats: ‘s-Gravendeel
Locatie: Dienstencentrum ’t Weegje
Begindatum: 29 december 2021
Aanvangstijd: 08:00
Einddatum: 28 februari 2022
Eindtijd: 17:00

Foto Expositie Cor Blok

Vanaf begin januari tot eind februari 2022 is in Dienstencentrum “t Weegje” in ’s-Gravendeel, een foto expositie te zien van Cor Blok uit Mookhoek.

Van jongs af aan heeft hij interesse in fotografie, en ondanks andere bezigheden is dat altijd een soort van rode draad gebleven. Pas de laatste jaren is de interesse in een veel hogere versnelling terechtgekomen en zijn er meer serieuze stappen gezet. Het feit dat er nu een complete expositie getoond kan worden is hier een voorbeeld van.

Naast de foto’s die met digitale middelen zijn gemaakt, werkt hij ook nog met analoge camera’s, zwart/wit films en afdrukken (deze zijn nog niet te zien in de expositie). Wel is een combinatie te zien van een digitale foto die als blauwdruk is afgedrukt. Deze techniek uit 1842 geeft een heel andere sfeer dan de hedendaagse fotografische afdruk technieken.

In tegenstelling tot vele collega’s heeft Cor Blok niet een specifieke voorkeur voor onderwerpen. In de expositie komen vier series foto’s aan bod die de diversiteit laten zien van zijn interesse in grote (architectuur, landschap) tot kleine (macro) onderwerpen. Wat deze expositie tevens laat zien, is dat het niet altijd noodzakelijk is om de duurste apparatuur aan te schaffen. Een 14 jaar oude camera, met een lens er op van 50 jaar oud, kan nog steeds prachtige macro foto’s opleveren. De serie Time is hier bijvoorbeeld helemaal mee gefotografeerd.

Vanaf 29 december is de expositie gratis te zien op werkdagen in de hal van het dienstencentrum Weegje 1 D
3295 CT in ’s-Gravendeel.

Bij vragen over de foto’s kunt u per mail contact opnemen met Cor Blok op mailadres:
bloxvisuals@icloud.com

Toegangsprijs: € gratis

Overige informatie:

Comments are closed.