Plaats: Kies plaats
Locatie:
Begindatum: 1 november 2021
Aanvangstijd: 00:00
Einddatum:
Eindtijd:

In november staat de Bibliotheek Hoeksche Waard weer in het teken van Nederland Leest. Het thema is dit jaar Over de grens en het boek dat daar bij hoort is ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Ook is er een boek voor kinderen: ‘Katvis’ van Tjibbe Veldkamp. Deze boeken zullen in november worden uitgedeeld aan alle bibliotheekleden.

Toegangsprijs:

Overige informatie:

Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek en het doel is om iedereen een boek te laten lezen en daarover met elkaar in gesprek te gaan. Dit jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren, is er dit jaar gekozen voor het thema Over de grens. Met een boek reis je tenslotte in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924.

Dit jaar lezen we ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis, en voor de kinderen van 10 tot en met 14 jaar is er ‘Katvis’ van Tjibbe Veldkamp. In ‘De Wandelaar’ krijgt een Nederlander in Parijs bij een woningbrand een hond in zijn schoot geworpen. Die opent een andere wereld voor hem: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Hij wil de mensen graag helpen, maar alles wat hij doet pakt anders uit… Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf.

In ‘Katvis’ gaat Ate in Brussel op zoek naar Baptiste, een vriend die hij online heeft ontmoet. Baptiste had hem verteld dat hij geldproblemen heeft en daarom wil Ate hem zijn oude Samsung geven. Eenmaal met de trein aangekomen in Brussel komt Ate er achter dat Baptiste niet alles over zichzelf heeft verteld en dat hij zich bovendien in illegale kringen bevindt. Is Baptiste wel wie hij zegt dat hij is?

Activiteiten

De bibliotheek organiseert enkele activiteiten in het kader van Nederland Leest. Op 24 november wordt er een online leeskring georganiseerd om te praten over het boek ‘De Wandelaar’. Dit zal plaatsvinden van 19.30u tot 21.00u. Daarnaast zal er in samenwerking met het Hoeksch Lyceum een jongerendebat plaatsvinden naar aanleiding van het boek. En in navolging van ‘De wandelaar’ maken vrijwilligers en taalvragers van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard een taalwandeling bij natuurcentrum Klein Profijt.

Comments are closed.