Het hoogtepunt van kunst en cultuur, geraffineerde charme en schoonheid en romantiek. Wie denkt dan niet aan Parijs? Een eeuw geleden, in de jaren twintig, keken onze (over)grootouders ongetwijfeld met grote ogen naar die vibrerende stad. Op 5 april vertelt kunsthistorica Willy Atema hier alles over.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: € 4,75 (plusabonnement), € 5,00 (basisabonnement), € 5,75 (niet-leden)
Locatie van de workshop: Bibliotheek ‘s-Gravendeel
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/parijs-roaring-twenties.html
Begindatum: 5 april 2022
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum:
Eindtijd: 21:30

Parijs, dé hoofdstad van het Europese artistieke leven, het centrum van het Belle Époque en de Roaring Twenties! Tijdens de wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs, een immense exotische bazar, werden de behaalde successen in de voorbije eeuw gevierd. Voor het eerst in de geschiedenis werden daarvan filmopnames gemaakt, met dank aan Thomas Edison. Het uitgaansleven en de mode bloeiden en natuurlijk roerden zich ook de beeldend kunstenaars (Cézanne, van Gogh, Gauguin, Matisse, Picasso).

De 19e eeuw gaf een groot aantal stijlopeenvolgingen te zien (classicisme, romantiek, realisme, ‘Barbizon’, impressionisme en symbolisme) en het begin van de 20e deed daar niet voor onder – integendeel. Art nouveau, art deco, het modernisme, met voor de toenmalige beschouwer schokkende schilderijen. En dans met Vaslav Nijinsky van Diaghilev ‘s Ballets Russes.

Spreekster Willy Atema is cultuurhistorica en verzorgt deze avond op 5 april van 19.30 tot 21.30 in Bibliotheek ‘s-Gravendeel onder de vlag van kunsthistorisch bureau ‘Kunst en Kunde’ te Vlaardingen (www.kunstEnkunde.nl). Door de verhalen achter kunstwerken te delen leert ze je naar kunst kijken met een andere blik.

Aanmelden en meer info via onze website:
https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/parijs-roaring-twenties.html

Comments are closed.