Op zondagmorgen 2 februari komt Ton de Kok in Oud-Beijerland een lezing houden over het Westerse denken over God, bezien vanuit o.a. de kunst.

‘Waarom is er iets en niet niets?’ Een adembenemende gedachte voor wie er even bij stilstaat. En omdat er iets is - het universum, de wereld, huis, tuin en keuken - , stellen we onszelf vaak de beklemmende vraag wat eigenlijk de zin van dit alles is. En is er dan ook een God, en zo ja, wie of wat is God dan?
Aan de hand van de ideeën van belangrijke filosofen, schrijvers, dichters, wetenschappers en kunstenaars heeft Ton de Kok de geschiedenis van het Westerse denken over God in kaart gebracht. Deze morgen komt hij hierover vertellen en zijn inzichten met ons delen. Een ieder is van harte welkom.

De lezing wordt gegeven in het kerkje van Vrijzinnigen Nederland Hoeksche Waard, aan de Molendijk 35 in Oud-Beijerland. Aanvang 10.30 uur, met na afloop gelegenheid om met een kopje koffie of thee na te praten. Toegang gratis; een vrijwillige bijdrage bij de uitgang wordt op prijs gesteld.

Over de spreker:
Ton de Kok is gepromoveerd in de geesteswetenschappen, is oud-marinier, voormalig lid van de Tweede Kamer en docent godsdienstfilosofie op een middelbare school. Hij mengt zich regelmatig in het publiek debat op de opiniepagina van de landelijke dagbladen.

Comments are closed.