Musicalgezelschap De Hoeksche Duiven heeft na ruim tweeënhalf jaar weer op de planken gestaan. De ‘Duiven’ zetten de eerste twee van in totaal drie uitvoeringen neer van de voorstelling ‘Kookpunt’ in het Verenigingsgebouw in Mookhoek, dat nagenoeg tot de laatste plek bezet was.

In oktober 2019 begonnen De Hoeksche Duiven onder regie van Rebecca van der Kolk aan de repetities van Kookpunt, een musical van de hand van schrijfster Tineke van Zalinge. De coronacrisis legde het hele voorbereidingsproces verscheidene keren plat, maar uiteindelijk was het dan toch mogelijk om in het buurtschap Mookhoek op te treden.
Wethouder Harry van Waveren, portefeuillehouder van cultuur, was één van de gasten tijdens de première van Kookpunt en sprak mooie woorden over de voorstelling (‘Heerlijk over de top, veel lol op het toneel en in de zaal’) en benadrukte het belang van deze avonden voor het culturele leven in de Hoeksche Waard.
De Hoeksche Duiven staan komende zaterdag (21 mei) nog één keer in het Verenigingsgebouw in Mookhoek en keren dan in het najaar nog terug met deze voorstelling, voordat de repetities van een nieuwe productie starten.

Comments are closed.